VALPDAGBOK

 

Ragtales Newton    "Newton"

 

Newton 7 månader, på sin första utställning. Han skötte sig så fint med sin matte som också hon var på sin första utställning.  Newton blev BIG-3-valp!!

 

 

 

 

Den sistfödde i kullen var också den största. Han höll länge sin placering som kullens heavy man, men nu har de andra hunnit i fatt.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5,5 vecka gammal Newton spanar

 

 

I husses knä är det mysigt. 5,5 vecka.

 

 

 

12 juli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Hahaha, det är bra kul mest hela tiden tycker jag!

 

16 dagar gammal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 juni, 13 dagar gammal. Det är mysigt att ligga i vågen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 dagar. Fotosession

 

 

 

 

 

 

27 juli
Idag har jag jobbat som trädgårdsmästare. Matte har köpt blåbärsplantor, men hon har inte orkat plantera dom så jag tänkte hjälpa henne med det. Hector och Uffe hade ju grävt en grop i sandlådan men jag fick inte ställa ner blåbärsplantorna där, för de skulle ha ett gosedjur i gropen!

 

 

22 juli
I dag var min pappa här. Han var stor. Jag såg honom bara på långt håll, men stor var han. Han hade lika fin teckning över ögonen som jag. Vilken konstig pappa som härmas...

 

 

 

15 juli
I går morse när matte klev upp hittade hon mig bland de stora hundarna. Jag hade lyckats ta mig ut ur valphagen. Det var så spännande och kändes så vuxet att vara bland de andra hundarna hela natten och slippa sina gnälliga syskon. Så jag rymde i natt igen.
Nu har tanten tillbringat morgonen med att bygga en rymningssäker hage. Jag tänkte att det nog inte skulle bli några problem för mig att ta mig ut i alla fall, men det var det... Så därför har jag tillbringat min morgon med att skälla. Och jösses vad jag kan skälla! Oavbrutit i 30 minuter. Tanten vara nära ett nervöst sammanbrott och jag trodde nog att hon till sist skulle ge upp och hämta ut mig. Men det gjorde hon inte och sedan tog min röst slut. Får vila mig i form igen, för ut ska jag!


7 juli
Ni må tro att jag gillar köttfärs! Om jag ligger och sover när tanten kommer med käket så blir jag snabb som krokodil, jag bara kastar med huvudet och hugger in på köttfärsen.


23 juni

När man är stor och stark måste man också vara snäll. Jag är allt det där. Dessutom fungerar jag som huvudkudde till min syrra. Det är också snällt.

 

 

19 juni
Jag må vara störst och tyngst av dem alla, men jag har kraftiga ben också. Därför har jag börjat gå omkring lite i valplådan. När jag inte sover eller äter förstås, vilket jag gör rätt ofta.

Jag passade på att bajsa lite idag när jag stod upp. Det funkade det med!
Men det är inte så himla lätt med balansen. Jag har ett så himla stort huvud att jag ofta tippar över framåt.

 

 

 

 

 

 

Ragtales © 2011

 

Valp 6

 

Föddes kl. 12.54

Födelsevikt 565 gram

 

 

Ragtales Old English Sheepdog      N-kullen     födda 2011-06-10